Att hyra häst är ett jättebra sätt att börja lära känna hästen. Kanske trivs du så bra med den att du senare vill köpa den.

Kontrakt: Vid uthyrning skrivs alltid ett bindande kontrakt mellan oss och Dig som hyrestagaren som gäller under en bestämd tidsperiod. (se perioderna nedan). Hyrperioderna är sedan riktlinjer men givetvis kan vi alltid diskutera fram alternativa perioder som passar dig som hyrestagare.

Försäkring: Hyrestagaren står för veterinärvårdsförsäkring under hyrestiden. Kostnaden för detta är ca 150 kr/månad och då är även du som hyrestagare skyddad. Vi samarbetar med Sveland Djuförsäkringar och hjälper gärna till vid tecknande av försäkring. Vi står för livvärdesförsäkring av hästen under hyrestiden.

Hyrespriser:
STORHÄST/D-PONNYER: Sommar: 8000 kr, Vinter: 9000 kr, Helår 13000 kr.
C-PONNY: Sommar: 7000 kr, Vinter: 8000 kr, Helår: 12000 kr.
B-PONNY: Sommar: 6000 kr, Vinter: 7000 kr, Helår: 11000 kr.

Utrustning: Utrustning ingår för dem som hyr privat. Ridskolor och andra verksamheter står själva för hästens utrustning.

Hästar: Under fliken “Till Salu” uppe i menyn finner ni de hästar vi har hemma till försäljning. Sidan uppdateras minst en gång i veckan så att ni alltid vet vad som finns i vårt stall. De flesta hästar på “Till Salu”- sidan är även till uthyrning.

Om problem skulle uppstå under hyrestiden har ni alltid möjlighet att byta till en annan häst.

Köp: Det finns även möjlighet att köpa hästarna till ett fast pris som skrivs in i hyreskontraktet. Vid köp inom en månad från första hyresdagen, dras hyresbeloppet av från köpeskillingen.

Vid köp inom halva hyrestiden dras halva hyresbeloppet av från köpeskillingen.