Uthyrning av remmalagshästar:

Vi har Fjordhästar, Lettiska hästar, Nordsvenskar och korsningar. På sommrarna använder vi hästarna i turistverksamhet med körning här på Visingsö, så de är vana vid trafik, barn, hundar, liv och rörelse. Alla är ridna, körda i par, snälla att hantera, sko och lasta. De är vana att gå i hage med många andra hästar. En del av dom har stått i spilta och / eller lösdrift, alla har stått på box.

Alla hästarna är ridna i skogen och på bana / i ridhus. Vi hyr ut dom främst som ridhästar. Den häst man hyr denna vintern har man förtur att boka till nästa vinter.

Hyresperiod:

  • Hyresperioden är från augusti / september till maj / juni
  • Priser: 6000 – 9000 kr för hela perioden
  • Utrustning (sadel, träns, grimma och grimskaft) medföljer under hyresperioden
  • Hyrestagaren tar över hästens försäkring under hyresperioden (ca 200 kr / månad)

Vid frågor eller provridning Kontakta Anna Roempke 070-520 78 62.

Hästar lediga vintern 22/23:

Sakko Faxe 11/9-22 – 10/6-23

-06, ca 155cm, val. nordsvensk travare. Sakko tycker inte om att bli riden längre så han lämnas bara ut på foder som sällskapshäst. Han är en väldigt trygg flockledare och skulle kunna fostra en flock unghästar.

Hästar uthyrda vintern 22/23:

Roga 

Född -11 ca 147 cm sto zemaituka med full stam, helsyster till Poga. Roga är en riktig Mulle eller ”ett Russ i D-ponnykläder”. Hon busar bockar och äter helst men är du bestämd och envis så har du en riktigt rolig häst och kompis att rida ut på och hoppa med.

Platins

Platins är en valack född -06 ca 165 cm, Lettiskt halvblod av vagnstyp. Han är lugn, snäll och stabil men kan busa ibland. Han är utbildad Lc dressyr och hoppad bana på 70 cm och enstaka hinder 110 cm. Han är snäll att rida ut på. Han har gått på ridskola, men vill hellre ha en mer varierad träning med mycket uteritter. Han är lite natural horsemanship tränad.

platins.jpg

Bruno

Bruno är född 2013, ca 148 cm, valack, mörkbrun kallblodskorsning , grundriden, hoppad och miljötränad. 

Surprise

Surprise, även kallad Geten (han såg ut som en liten get när han var bebis), född 2014, tinkerkorsning, ca 143 cm, grundriden, hoppad och mycket miljötränad. Han har gått på ridskola.

Prinsese

Hon är född -02, ca 155 cm och imp. Lettland. Prinsese är lugn och stadig med framåtbjudning. Hon kan ridas av nybörjare men är ändå  kul för mer erfarna ryttare att rida. Utbildad Lc dressyr och har hoppat mindre hinder. Prinsese har används vid bröllopskörning.

Princesse

Pipars

Pipars är född -08, 160cm och imp. Lettland. Han är väldigt lugn och stadig utan att vara lat. Utbildad Lc dressyr och hoppad små hinder. Snäll att rida ut på både ensam och i grupp. Har gått på ridskola.

Jalta


Jalta är född -07, ca 147 cm och imp. Lettland. Hon är utbildad Lc och hoppad. Hon har gått några pay´n jump och varit med på turridning hos oss.

Ritma

Ritma är född -09, ca 160cm, lettiskt kallblod. Hon har gått på ridskola och turridning.

Poga

Poga är född -10 ca 148cm, zemaituka med full stam och helsyster till Roga. Har gått på ridskola men trivs bäst som privathäst. Har även gått med på turridning hos oss.

Balder

Balder är född -06, ca 145 cm och fjordhäst med full stam. Han är grundriden och hoppad, har gått på ridskola, snäll och stabil vid uteritt.

Hero

Hero är född -96, ca 145 cm och en fjordhäst. Han är lugn med stadig frammåtbjudning. Trots hans ålder så busar han ibland. Han är utbildad La dressyr. Han har gått på ridskola och tävlat 80cm hoppning.

Hero

Dolly

Dolly är född -98, ca 147cm och fjordhäst. Hon har gått på naturbruksgymnasium och 4 H gård.

Linnea

Linnea är född -15, ca 145 cm och en fjordhäst med full stam. Hon är snäll och stabil, men kan busa lite i galoppen.

Tulle

Tulle är född -05, ca 145 cm och en fjordkorsning. Hon är snäll och trygg och har gått på ridskola.

Tintin

Tintin är född -05, ca 140cm och är en fjordkorsning. Han har gått på ridskola.

Laura

Laura är född -12, ca 145cm och är en fjordkorsning. Hon är grundriden och hoppad, startad clear round och gått på ridskola.

Juni

sto fjordhäst född 2016 ca 142 cm

Mariana

sto nordsvensk född 2008 nordsvensk