Hos oss kan du bo och rida på hästgård. Du kan boka allt från enstaka ridtur till hela veckor fyllda med hästaktiviteter så som att hyra häst, turridning, ridlektioner, lektioner med miljöträning, lektioner i körning, prova på ridning och knatteridning.
Man kan också njuta av Visingsös underbar natur, många historiska sevärdheter och under sommaren flera andra aktiviteter. Visingsö har många fina badstränder och bland annat en golfbana. Ett par restauranger har öppet året runt och under vår och sommar finns fler trevliga ställen att äta och fika på.

Exempel på rid- och spapaket:

Paket 1: Tvådagarspaket med en övernattning, Mini-spa och en ridlektion. 1080 – 1120 kr / person

Paket 2: Tvådagarspaket med en övernattning, Mini-spa och en turridning. 1330 – 1370 kr / person

Paket 3: Tredagarspaket med två övernattningar, Mini-spa, två turridningar och två ridlektioner. 3090 – 3130 kr / person

Exempel på ridpaket:

Paket 4: Tvådagarspaket med en övernattning och en turridning. 1020 kr / person

Paket 5: Tvådagarspaket med en övernattning och två turridningar. 1640 kr / person

Paket 6: Tredagarspaket med två övernattningar och fyra turridningar. 3280 kr / person

Ni kan även göra ert eget paket med det antalet övernattningar, turridningar, lektioner och mini-spa passar just er.

8/5 – 1/7 och 12/8 – 15/9 2024 kan vi erbjuda paket med turridningar, men inte lektioner. 16/9 – 10/11 2024 kan vi erbjuda paket med både lektioner och turridningar. 11/11 2024 – 28/2 2025 kan vi erbjuda paket med lektioner, men inte turridningar. 1/3 – 9/5 2025 kan vi erbjuda paket med både lektioner och turridningar.

2/7 – 11/8 kan vi inte erbjuda några paket utan bara turridningar till högsäsongspriset 820 kr per person inbokade i sista minuten om vi ser att vi har möjlighet till det. Boendet går att boka via Airbnb under denna perioden.

Bokning av boende samt ridning sker via maila till stallroempke@gmail.com eller till Anna 070-5207862
Läs mer om Visingsö på www.visingso.net

All ridning sker på egen risk.

Turridning: 

Under vinterhalvåret utgår vi från Erstad Västergård och rider på Visingsös norra udde, förbi flygfältet och ner på stranden vid sandudden. Under sommarhalvåret utgår vi från Wisingsborgs Hästgård som ligger ca 1 km från hamnen. Då rider vi genom öns vackra ekskog. Det är ett perfekt sätt att uppleva det natursköna Visingsö.
Aktiviteten tar ca 2 timmar varav vi rider ca 1 timme och 15 minuter. Vi börjar med att bekanta oss med hästarna och gör i ordning dem för ridturen. Pris 620:- / person, under perioden 2/7 – 11/8 820:- / person.

Vi anordna även kortare turer för dig som är nybörjare. Aktiviteten tar ca 1,5 timma varav ca 45 minuter är ridning och den kostar 500:- / person.

Ridlektioner:

Vi håller ridlektioner från mitten av september till mitten av maj. Under vintern håller vi till i vårt ridhus. Vår och höst kan vi även hålla lektionerna på vår ridbana med vätterutsikt. Vi kan även erbjuda lektioner i hästhantering / miljöträning, tömkörning och lektioner i körning med ponny och sulky. Lektionerna kostar 370 kr / person i grupp (2-5 ryttare) och 520 kr för privatlektion. Lektionerna är ca 50-60 minuter.

Boende:Under vinter och sommar bor man på Erstad Västergård i den gamla arbetarbostaden som renoverats de senaste åren. Övervåningen har ett stort rum med sammanlagt 4 bäddar och en härlig utsikt över Vättern, hästhagar och naturreservatet Erstad Kärr. Delad dusch, kök och WC finns på nedervåningen och även ett rum med 4 bäddar i våningssängar. Från början av maj till mitten av juni och från mitten av augusti till mitten av september bor man i stugorna på Visingsborgs Hästgård. Där finns det ett servicehus med kök, dusch och WC. Båda boendena är med självhushåll. Lakan, handduk och slutstädning ingår ej. Slutstädning går att köpa till, Erstad Västergårds stuga 600:- Visingsborgs hästgård 350:-/stuga 350:- servicehuset

Pris: 400:- per bädd och natt.

Erstad Västergård

Wisingsborgs Hästgård

Mini Spa: 

Vårt Mini Spa har ett bubbelbadkar, en infraröd bastu, en ångdusch och vilstolar. Det går att boka spaet för 1-5 personer. Under era 2 timmar är det bara ert sällskap som har tillgång till spaet. Pris 310 kr / person för 5 personer, 320 kr / person för 4 personer, 330 kr / person för 3 personer, 350 kr / person för 2 personer, 700 kr för 1 person.

Hyra häst dagsvis:

Vana ryttare (som kan sadla och tränsa själva samt behärskar hästen i alla gångarter) kan hyra en häst halvdag eller heldag och rida själva. Hyr man häst halvdag får man rida en gång om max 1.5 timme alternativt 2 timmar lugn ritt. Hyr man heldag får man rida två gånger om dagen. Man får borsta, pyssla och göra iordning hästarna i sin egen takt. Första dagen rider man en introduktion för att sedan kunna hyra häst resten av vistelsen. Har ni ridit hos oss under det senaste året kan ni hyra hästar från första dagen.

Pris: Introduktion 620 kr. Hyra häst 480 kr/ halvdag och 780 kr / heldag.

Box and bed:

Både du och din häst kan bo över här hos oss. Du kan boka lektioner i bla. dressyr, hoppning, miljöträning och tömkörning och rida självständigt på vår ridbana, i vårt ridhus och ut i naturen. För familjen eller kompisgänget där inte alla har egen häst kan man hyra några hästar av oss. Box med hö och halm kostar 250 kr / natt.

Guidade turer:

Vi erbjuder guidade turer för våra boende gäster runt Visingsö. Under sommarhalvåret kan man åka med öns kända hästskjutsar remmalagen och vintertid har vi möjlighet att guida våra gäster i bil/buss. Rutt läggs efter önskemål.

Festlokal:

Söker du en alldeles speciell plats att anordna bröllop, släktsammankomst, dop, födelsedagsfest eller liknande? Vi hyr ut vårt mysiga båthus med plats upp till ca 30 sittande gäster. Båthuset ligger ca 500meter från vår gård, vackert beläget med utsikt över Gränna i öster och otroliga solnedgångar i väster. Pris: 3000 kr / dygn

För mer information och bokning smsa eller ring Anna 0705207862 eller maila stallroempke@gmail.com