Hos oss kan du bo och rida på hästgård. Du kan boka allt från enstaka ridtur till hela veckor fyllda med hästaktiviteter så som att hyra häst, turridning, ridlektioner, lektioner med miljöträning, lektioner i körning, prova på ridning och knatteridning.
Man kan också njuta av Visingsös underbar natur, många historiska sevärdheter och under sommaren flera andra aktiviteter. Visingsö har många fina badstränder och bland annat en golfbana. Ett par restauranger har öppet året runt och under vår och sommar finns fler trevliga ställen att äta och fika på.
Läs mer om Visingsö på www.visingso.netTurridning: 

Under vinterhalvåret utgår vi från Erstad Västergård och rider på Visingsös norra udde, förbi flygfältet och ner på stranden vid sandudden. Under sommarhalvåret utgår vi från Visingsborgs Hästgård som ligger ca 600 meter från hamnen. Då rider vi genom öns vackra ekskog centralt på ön. Ett perfekt sätt att uppleva det natursköna Visingsö.
Pris 500:- / person, aktiviteten tar ca 1,5-2 timmar och vi börjar med att bekanta oss med hästarna och gör i ordning dem för ridturen. Vi kan även anordna kortare turer för dig som är helt nybörjare.

Ridlektioner:

Vi håller ridlektioner, prova på ridning och knatteridning året runt. Under vinterhalvåret håller vi till i vårt ridhus och kan även erbjuda lektioner i hästhantering / miljöträning och lektioner i körning med ponny och sulky. Lektionerna kostar 250 kr och är ca 50-60 minuter. Knatteridning och prova på ridning kostar 100 kr för 30 minuter.

 Vi stänger ridverksamheten under tiden 4/7-2020 till 9/8 2020 då det är högsäsong för remmalagen under den perioden.

Boende:


Under vinterhalvåret bor man på Erstad Västergård i den gamla arbetarbostaden som renoverats under vintern 2018/19. Övervåningen har ett stort rum med sammanlagt 3 bäddar och en härlig utsikt över Vättern, hästhagar och naturreservatet Erstad Kärr. Nedervåningen har ett rum med 4 bäddar. Även delad dusch, kök och WC finns på nedervåningen. Under sommarhalvåret bor man i stugorna på Visingsborgs Hästgård. Där finns det ett servicehus med kök, dusch och WC. Lakan, handduk och slutstädning ingår ej.

Pris: Söndag till torsdag 1/1-18/6 2020 samt 17/8-31/12 2020 250:- kr per natt och bädd.

Övriga tider 350:- per natt och bädd


För mer information och bokning ring Anna 0705207862