Temahelger 2023:

Under Pingsthelgen 26-28 maj erbjuder vi två olika Ride & Dine-paket som består av en härlig blandning utav mat och ridning i en avslappnande och kravlös miljö.

Fredag till lördag erbjuder vi Lilla Ride & Dine. Vi börjar med incheckning i de mysiga stugorna på Wisingsborgs Hästgård som ligger i öns vackra ekskog innan vi äter en middag på Restaurang Solbacken. Efter en god natts sömn och frukost ger vi oss ut på en ridtur i skogen som är allra vackrast den här tiden på året.

Lördag till söndag erbjuder vi Stora Ride & Dine. Då checkar man in strax efter lunch och börjar direkt med en härlig ridtur. På Restaurang Solbacken serveras vi sedan en tre rätters middag av lokalproducerade råvaror. Efter frukost på söndagen tar vi ytterligare en ridtur på ett grönskande vackert Visingsö innan det är dags att säga hejdå för denna gång.

Vi planerar ytterligare en temahelg under oktober. Det blir en Ride & Spa med gryningsritt. Mer information kommer under sensommaren.

Boende och Ridning:

Hos oss kan du bo och rida på hästgård. Du kan boka allt från enstaka ridtur till hela veckor fyllda med hästaktiviteter så som att hyra häst, turridning, ridlektioner, lektioner med miljöträning, lektioner i körning, prova på ridning och knatteridning.
Man kan också njuta av Visingsös underbar natur, många historiska sevärdheter och under sommaren flera andra aktiviteter. Visingsö har många fina badstränder och bland annat en golfbana. Ett par restauranger har öppet året runt och under vår och sommar finns fler trevliga ställen att äta och fika på.

Exempel på paket vi erbjuder :

Paket 1: Tvådagarspaket med en övernattning och två ridlektioner. 1080 kr / person

Paket 2: Tvådagarspaket med en övernattning, Mini-spa, en ridlektion och en turridning. 1600 kr / person

Paket 3: Tredagarspaket med två övernattningar, Mini-spa, och fyra ridlektioner. 2440 kr / person

Paket 4: Tvådagarspaket med en övernattningar, två turridningar. 1560 kr / person

Paket 5: Tredagarspaket med två övernattningar, Mini-spa, tre ridlektioner och två turridningar. 3270 kr / person

Vi skräddarsyr även paket som passar just er och har paket med fler övernattningar. Paket som innehåller ridlektioner går att boka från mitten av september till början av maj. Paket som innehåller turridningar går att boka februari till juni samt mitten av augusti till november.

Bokning av boende samt ridning sker via maila till stallroempke@gmail.com eller till Anna 070-5207862
Läs mer om Visingsö på www.visingso.net

Ridningen är stängd 7/7-14/8 2023. Under den perioden går det att boka boende via AirB&B.

Specialerbjudande:

Missa inte vårt specialerbjudande Ride & Spa!

Direkt efter incheckning i stugan här på gården, bara 40 meter från stallet, rider vi. Efter ridningen får ni tillgång till vårt Mini-spa, då det bara är ert sällskap som har tillgång till spaet. Det går bra att boka det här paketet och boka till mer ridning och / eller fler övernattningar om man vill.

15 september – 5 november : boende, Mini-spa och turridning 1150 kr

5-15 november : boende, Mini-spa och turridning 1050 kr

16-30 november : boende, Mini-spa och ridlektion 890 kr

hela december och januari : boende, Mini-spa och ridlektion 790 kr

hela februari : boende, Mini-spa och ridlektion 890 kr

hela mars : boende, Mini-spa och turridning 1050 kr

hela april : boende, Mini- spa och turridning 1150 kr

Priserna är per person när man bokar för 2-5 personer. Vill en person boka tillkommer 400 kr till priset.

Mini Spa: 

Nu har vi öppnat vårt Mini Spa. Det innehåller ett bubbelbadkar, en infraröd bastu, en ångdusch och vilstolar. Det att boka spaet för 2-6 personer. Det kostar 280 kr per person för 2 timme och då är det bara ert sällskap som har tillgång till spaet.

Turridning: 

Under vinterhalvåret utgår vi från Erstad Västergård och rider på Visingsös norra udde, förbi flygfältet och ner på stranden vid sandudden. Under sommarhalvåret utgår vi från Wisingsborgs Hästgård som ligger ca 1 km från hamnen. Då rider vi genom öns vackra ekskog. Det är ett perfekt sätt att uppleva det natursköna Visingsö.
Aktiviteten tar ca 2 timmar varav vi rider ca 1 timme och 15 minuter. Vi börjar med att bekanta oss med hästarna och gör i ordning dem för ridturen. Pris 590:- / person.

Vi anordna även kortare turer för dig som är nybörjare. Aktiviteten tar lite drygt 1 timma varav ca 40 minuter är ridning och den kostar 450 kr.

Ridlektioner:

Vi håller ridlektioner från mitten av september till mitten av maj. Under vintern håller vi till i vårt ridhus. Vår och höst kan vi även hålla lektionerna på vår ridbana med vätterutsikt. Vi kan även erbjuda lektioner i hästhantering / miljöträning, tömkörning och lektioner i körning med ponny och sulky. Lektionerna kostar 350 kr / person i grupp (2-5 ryttare) och 500 kr för privatlektion. Lektionerna är ca 50-60 minuter.

Hyra häst dagsvis:

Vana ryttare (som kan sadla och tränsa själva samt behärskar hästen i alla gångarter) kan hyra en häst halvdag eller heldag och rida själva. Hyr man häst halvdag får man rida en gång om max 1.5 timme alternativt 2 timmar lugn ritt. Hyr man heldag får man rida två gånger om dagen. Man får borsta, pyssla och göra iordning hästarna i sin egen takt. Första dagen rider man en introduktion för att sedan kunna hyra häst resten av vistelsen. Har ni ridit hos oss under det senaste året kan ni hyra hästar från första dagen.

Pris: Introduktion 590 kr. Hyra häst 450 kr/ halvdag och 750 kr / heldag.

Box and bed:

Både du och din häst kan bo över här hos oss. Du kan boka lektioner i bla. dressyr, hoppning, miljöträning och tömkörning och rida självständigt på vår ridbana, i vårt ridhus och ut i naturen. För familjen eller kompisgänget där inte alla har egen häst kan man hyra några hästar av oss. Box med hö och halm kostar 250 kr / natt.

Boende:Under vinter och sommar bor man på Erstad Västergård i den gamla arbetarbostaden som renoverats de senaste åren. Övervåningen har ett stort rum med sammanlagt 4 bäddar och en härlig utsikt över Vättern, hästhagar och naturreservatet Erstad Kärr. Delad dusch, kök och WC finns på nedervåningen och även ett rum med 4 bäddar i våningssängar. Från början av maj till mitten av juni och från mitten av augusti till mitten av september bor man i stugorna på Visingsborgs Hästgård. Där finns det ett servicehus med kök, dusch och WC. Båda boendena är med självhushåll. Lakan, handduk och slutstädning ingår ej. Slutstädning går att köpa till, Erstad Västergårds stuga 600:- Visingsborgs hästgård 350:-/stuga 350:- servicehuset

Pris: Perioderna 13/2-3/3, 3-14/4, 1/5, 18-19/5, 4-5/6, 12/6-5/7, 29/10-2/11 och 18-31/12 2023 380:- per bädd och natt.

Övriga perioder söndag till torsdag 280:- per natt och bädd, fredag och lördag 380:- per natt och bädd.

Guidade turer:

Vi erbjuder guidade turer för våra boende gäster runt Visingsö. Under sommarhalvåret kan man åka med öns kända hästskjutsar remmalagen och vintertid har vi möjlighet att guida våra gäster i bil/buss. Rutt läggs efter önskemål.

Festlokal:

Söker du en alldeles speciell plats att anordna bröllop, släktsammankomst, dop, födelsedagsfest eller liknande? Vi hyr ut vårt mysiga båthus med plats upp till ca 30 sittande gäster. Båthuset ligger ca 500meter från vår gård, vackert beläget med utsikt över Gränna i öster och otroliga solnedgångar i väster. Pris: 3000 kr / dygn

För mer information och bokning smsa eller ring Anna 0705207862 eller maila stallroempke@gmail.com