Hos oss kan du bo och rida på hästgård. Du kan boka allt från enstaka ridtur till hela veckor fyllda med hästaktiviteter så som att hyra häst, turridning, ridlektioner, lektioner med miljöträning, lektioner i körning, prova på ridning och knatteridning.
Man kan också njuta av Visingsös underbar natur, många historiska sevärdheter och under sommaren flera andra aktiviteter. Visingsö har många fina badstränder och bland annat en golfbana. Ett par restauranger har öppet året runt och under vår och sommar finns fler trevliga ställen att äta och fika på.

Exempel på paket vi erbjuder :

Paket 1: Tvådagarspaket med en övernattning och två ridlektioner. 1000 kr / person

Paket 2: Tvådagarspaket med en övernattning, en ridlektion och en turridning. 1230 kr / person

Paket 3: Tredagarspaket med två övernattningar och fyra ridlektioner. 2000 kr / person

Paket 4: Tredagarspaket med två övernattningar, två ridlektioner och en turridning. 1910 kr / person

Paket 5: Tredagarspaket med två övernattningar, tre ridlektioner och två turridningar. 2780 kr / person

Vi skräddarsyr även paket som passar just er och har paket med fler övernattningar. Paket som innehåller ridlektioner går att boka från mitten av september till början av maj. Paket som innehåller turridningar går att boka februari till juni samt mitten av augusti till november.

Bokning av boende samt ridning sker via maila till stallroempke@gmail.com eller till Anna 070-5207862
Läs mer om Visingsö på www.visingso.net

Ridningen är stängd 7/7-14/8 2023. Under den perioden går det att boka boende via AirB&B.

Turridning: 

Under vinterhalvåret utgår vi från Erstad Västergård och rider på Visingsös norra udde, förbi flygfältet och ner på stranden vid sandudden. Under sommarhalvåret utgår vi från Visingsborgs Hästgård som ligger ca 600 meter från hamnen. Då rider vi genom öns vackra ekskog centralt på ön. Ett perfekt sätt att uppleva det natursköna Visingsö.
Aktiviteten tar ca 2 timmar varav vi rider ca 1 timme och 15 – 20 minuter. Vi börjar med att bekanta oss med hästarna och gör i ordning dem för ridturen. Pris 550:- / person.

Vi anordna även kortare turer för dig som är nybörjare. Aktiviteten tar 1 timma varav ca 35 minuter är ridning och den kostar 375 kr.

Ridlektioner:

Vi håller ridlektioner från mitten av september till mitten av maj. Under vintern håller vi till i vårt ridhus. Vår och höst kan vi även hålla lektionerna på vår ridbana med vätterutsikt. Vi kan även erbjuda lektioner i hästhantering / miljöträning, tömkörning och lektioner i körning med ponny och sulky. Lektionerna kostar 320 kr / person i grupp (2-5 ryttare) och 400 kr för privatlektion. Lektionerna är ca 50-60 minuter.

Hyra häst dagsvis:

Vana ryttare (som kan sadla och tränsa själva samt behärskar hästen i alla gångarter) som har ridit hos oss under det senaste året kan hyra en häst halvdag/ar eller heldag/ar. Då rider du självständigt och lägg upp dagen så att det passar dig. Alternativt kan du rida en introduktion under första dagen för att sedan kunna hyra häst resten av vistelsen.

Pris: Introduktion 550 kr. Hyra häst 375 kr/ halvdag och 620 kr / heldag.

Box and bed:

Både du och din häst kan bo över här hos oss. Du kan boka lektioner i bla. dressyr, hoppning, miljöträning och tömkörning och rida självständigt på vår ridbana, i vårt ridhus och ut i naturen. För familjen eller kompisgänget där inte alla har egen häst kan man hyra några hästar av oss. Box med hö och halm kostar 250 kr / natt.

Boende:

Under vinter och sommar bor man på Erstad Västergård i den gamla arbetarbostaden som renoverats de senaste åren. Övervåningen har ett stort rum med sammanlagt 4 bäddar och en härlig utsikt över Vättern, hästhagar och naturreservatet Erstad Kärr. Delad dusch, kök och WC finns på nedervåningen och även ett rum med 4 bäddar i våningssängar. Från början av maj till mitten av juni och från mitten av augusti till mitten av september bor man i stugorna på Visingsborgs Hästgård. Där finns det ett servicehus med kök, dusch och WC. Båda boendena är med självhushåll. Lakan, handduk och slutstädning ingår ej. Slutstädning går att köpa till, Erstad Västergårds stuga 500:- Visingsborgs hästgård 300:-/stuga 300:- servicehuset

Pris: Perioderna 13/2-3/3, 3-14/4, 1/5, 18-19/5, 4-5/6, 12/6-5/7, 29/10-2/11 och 18-31/12 2023 360:- per bädd och natt.

Övriga perioder söndag till torsdag 260:- per natt och bädd, fredag och lördag 360:- per natt och bädd.

Guidade turer:

Vi erbjuder guidade turer för våra boende gäster runt Visingsö. Under sommarhalvåret kan man åka med öns kända hästskjutsar remmalagen och vintertid har vi möjlighet att guida våra gäster i bil/buss. Rutt läggs efter önskemål.

Festlokal:

Söker du en alldeles speciell plats att anordna bröllop, släktsammankomst, dop, födelsedagsfest eller liknande? Vi hyr ut vårt mysiga båthus med plats upp till ca 30 sittande gäster. Båthuset ligger ca 500meter från vår gård, vackert beläget med utsikt över Gränna i öster och otroliga solnedgångar i väster. Pris: 3000 kr / dygn

För mer information och bokning smsa eller ring Anna 0705207862 eller maila stallroempke@gmail.com