Verksamheten ägs sedan maj 2014 av syskonen Anna, Fredrik och Sofie Roempke. 

Verksamheten baseras på turridning, ridlektioner och boende på hästgård. Vi skräddarsydda arrangemang för både privatpersoner och företag. Vi har även en del försäljning och uthyrning av hästar. Vi driver dessutom jordbruk och 8 av de 14 remmalagsekipage som trafikerar ön sommartid.

Vi har importerat hästar för försäljning och uthyrning bland annat från Tyskland, Danmark, Holland och Estland, men främst från Lettland där vi även ägde en gård under flera år.  De senaste åren har priser på hästar, priset på transporter och eurokursen gått upp avsevärt vilket tyvärr gjort att det inte är lönsamt att importera hästar i samma utsträckning som vi tidigare gjort.

Jordbruket sköts numer av Sofies sambo Christian. Vi tar in allt foder till våra egna hästar samt säljer foder till både privatpersoner och företag. 

Gården där vi driver Stall Roempke heter Erstad Västergård och har ägts av vår familj i 4 generationer. Det var Edvard Gustafsson som köpte gården 1914. Han, hans fru Alma och deras 13 barn bodde på gården Grönstad på Visingsö och drev båda gårdarna tillsammans.

1944 tog dottern Svea och hennes man Bo Roempke över gården. Det var samma år som deras andra barn, Lars, födde. Bo och Svea hade kor, grisar, höns, hästar och ett remmalag. De skötte gården i många år med häst innan de köpte en traktor. 

På våren 1973 tog Lars och hand fru Marianne över gården. Samma år föddes deras dotter Anna. Lars utvecklade gården mer mot hästverksamhet. Han köpte successivt in mer remmalag så att det nu finns 8 st i företaget. Nu bor Marianne, Sofie, Christian och döttrarna Isabelle och Alice på gården. 

Jenny Karlsson har varit hos oss sedan sommaren 2010 och arbetar både som kusk, ridlärare och utbildar de hästar som vi hyr ut, säljer och de vi själva använder i vår verksamhet. Hon besitter en mängd kunskaper och har erfarenhet av alla olika typer av hästar.